Zwitserse Kaasfondue


Voor een goede pan fondue hoef je echt geen Zwitserse kok te zijn, je moet alleen een paar kleine dingen in acht nemen. 

Klassieke kaasfondue

Kaasfondue is ontstaan in de achttiende eeuw in Zwitserland, als manier om oud geworden kazen en brood toch te kunnen gebruiken. Doordat de minder rijken gedurende de winter geen of minder toegang hadden tot verse producten, werd de kaas steeds ouder, en het brood droog en hard. Kaasfondue bleek een perfecte uitkomst waar men maar weinig ingrediënten voor nodig had.
Hoewel er tientallen verschillende combinaties en verhoudingen bestaan, is er eigenlijk maar één echte Gewoon Kaas kaasfondue! Namelijk die met Emmental, Gruyère en Appenzeller. 

Voor 2 personen:

  • 1 teentje knoflook geraspt of heel fijn gesneden
  • 200/250 ml droge witte wijn                                                                            (begin met 200 ml je kan er altijd bij gooien nooit afhalen.)
  • 150 gram Emmental, geraspt
  • 150 gram Gruyère, geraspt
  • 100 gram Appenzeller
  • 1 theelepel Maïzena
  • Optioneel: een snufje peper en/of een snufje nootmuskaat
Smeer je pan van tevoren in met de geraspte knoflook (hierdoor smelt de kaas beter en het geeft een subtiele smaak aan je fondue) doe de wijn bij de knoflook en maak hem warm. (NIET KOKEN)  Voeg al roerende de kazen toe. Blijf roeren tot ze gesmolten zijn. Meng de Maïzena met een eetlepel wijn en voeg dit toe aan het kaasmengsel en blijf roeren tot het mooi egaal is. 

EET SMAKELIJK EN GENIET!!!








Reacties

Populaire posts van deze blog

GEWOON KAAS OPEN VOOR BOODSCHAPPEN! TIJDELIJK OOK GRATIS BEZORGING IN DE WATERGRAAFSMEER